Бебе е починало при странни обстоятелства в Русе. За това разкрива жена от болницата, която била заедно с детето си в новото детско отделение на здравното заведение в града, цитирана от Дунав мост.

В. Й. разказва, че бебенцето починало миналата нощ към 3.30 часа. Било на възраст около година и половина.

Публикуваме разказа на В. без редакторска намеса:

"Тази нощ е влязло дете в критично състояние, на година и половина, момиченце. През деня са били на разходка и детето повърнало, вдигнало температура. Довели го тук за преглед. Докторите са им казали, че е желателно до бъдат приети, но родителите подписали декларация за отказ.

И си тръгнали. И така... към 00 ч го докарали пак, пуснали всички изследвания. Имало висока кръвна захар, детето не е пишкало. А ако му сложат глюкоза, ще вдигне захарта. Та с вода било молено да пие. И така, кислородни маски, всичко необходимо, докато изведнъж започнали да го губят и въпреки сърдечните масажи....... почина в 3:30.

Цялото отделение беше оглушено от силния рев на бащата и майката. Майката се обвиняваше, че не е останала. Другата рода обаче дойде и почна лекарите да обвинява. И така... престоя трупчето 2 часа и беше смъкнато в моргата. Не са желали аутопсия.

Ревът на бащата беше толкова силен... беше ужасяващо. Все едно сънуваш и изживях болката му. Отделението няма и месец откакто е отворено...

Според мен може да се каже на кмета да се направи СПЕШЕН кабинет НАПЪЛНО оборудван с всичко, за кардиограма до електрошок, защото може би, ако е имало под ръка, щеше да е по-добре. Просто да има една стая, в която да е всичката апаратура с поне две легла за такива критични случаи. Защото абокатът понякога и вливките не вършат чудеса...

Момиченце беше детенцето... лека му пръст.

Та това е първият смъртен случай...

Настръхвам като се сетя. То целият хирургичен блок ги чу бащата и майката. Всичко беше отворено, врати, прозорци... кошмар!"