Отново дойде онова време от годината, в което вируси и грипове са на дневен ред. Разбираме го още по рекламите по телевизията. Бавно започваме да оценяваме малките неща в живота: да дишаме и през двете ноздри, детето да ходи на детска, да се завиваме само с една завивка, предава "Дарик".

Само че всички знаем, че щастливите и смирени семейства от рекламите ги има само в рекламите. Всички вкъщи ставаме истерични, отчаяни и течащи. И то идва малко след позитивната мисъл, че всъщност вирусите в детската подобряват имунитета на детето.

Майка показа белега си седмица след секцио - такава шокираща гледка не сте виждали (СНИМКА 18+)

Но как да избегнем всичко това? Ето някои практични съвети, които да приложите още тази есен, за да си спестите този тип главоболия на нас самите, а и да направим боледуването на детето по-малко мъчително и за него:

1. Симптомите

Детето може да ви каже, че все едно мечове го режат в корема или пък динозаври крещят в главата му... но все пак. Ако спи повече, има задна хрема или просто усещате, че нещо не е наред, по-добре спирайте от детска и водете на лекар. По-добре да ви се разкрещи личната лекарка, отколкото да се развият нежелани усложнения.

2. Борбата

Ако моментът е изпуснат и вече трябва да се борим с неизбежните сополи, стигащи до брадичката, спонтанния плач и още от познатото. Личната сигурно вече ви е дала една торба лекарства, но можете да ускорите оздравяването. Как? С добрите стари бабини рецепти.

Линдзи усети болка в корема дни, след като роди, след няколко часа се наложи да отрежат ръцете и краката й!

Сиропът от бъз освен че е вкусен, е и добра превенция. Други билки, които можете да вкарате в употреба в такъв момент са мащерката, риганът, жълтият кантарион, подбелът. Народната медицина има още съвети в такъв момент към нас, вижте във видеото! 3. Примирението

Ясно е, че идва момент, в който просто си казваме „ще мине“. Така е, но до тогава трябва да разсеем детето. На него не му е по-леко от на нас. Гушкайте, правете кораби, правете се на маймуна, ако трябва и помага. Приковавайте вниманието на детето, както успеете. Има добри идеи във видеото по-горе.

Най-добрата защита е нападението

Какво по-добро нападение за вирусите от здравия имунитет. Най-добрата услуга и за вас, и за детето би била то да се научи да обича плодовете и зеленчуците. Залагайте винаги на сезонни и традиционни плодове и зеленчуци. 

Ако все пак не успеете да запазите нужното спокойствие или то просто не ви идва отвътре дишайте дълбоко, сипете си една 750 мл чаша червено вино и повтаряйте многократно мантрата „ И това ще мине“.