Нови изисквания въвежда Гърция от днес за пътуване по вътрешните линии на самолети и фериботи и на пристанищата се чака повече време, съобщава БНР.

За да пътувате с ферибот в Гърция, е препоръчително да пристигнете на пристанището час или два преди отплаване, предупреждават местните  власти. Поради стриктна проверка на документите за здравния статус на пътниците днес има опашки на пристанищата.

За ферибот, както и със самолет по вътрешните линии, се изисква сертификат за ваксиниране, отрицателен PCR тест или бърз тест.

Гръцкото правителство засили агитацията по кампанията за ваксиниране, като включи и общините в нея. Властите се опасяват от увеличаване броя на заразените, които в някои дни достигат до хиляда души на ден.

Лекари от здравния съвет при премиера коментират пред медиите, че се очаква четвърта вълна на коронавирус още през август.
В районите с регистрирани случаи на Делта вариант на коронавируса изпращат мобилни екипи за ваксиниране и тестват масово местното население и туристите.

Гърция няма да затваря граници, нито ще обяви пълен локдаун, но ще ограничи движението на неваксинираните, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.