Актьорът Пламен Манасиев е пипнал COVID-19 и е на домашно лечение. Това обяви самият той в социалните мрежи, уточнява в. "Монитор".

„Скъпи приятели, със съжаление трябва да съобщя, че тестът ми за коронавирус се оказа положителен. Направих го веднага след първите симптоми, така че не би трябвало давността да е на повече от 3 дни, но тези, които са имали контакт с мен през това време, нека бъдат внимателни!


Съжалявам за причиненото безпокойство и проблеми!“, написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук актьорът от Театър „София“ и звезда от хитовия сериал „Под прикритие“.

За щастие засега не се налага Пламен Манасиев да лежи в болница. В момента той се намира в родния си дом в Бургас при майка си и сестра си, но се е изолирал в отделна стая.

„Температурата ми играе, на моменти ме втриса, отпаднал съм. Чувствам се като със силна настинка, но се надявам скоро да се оправя“, обясни 56-годишният Манасиев пред в. "Монитор". Той каза още, че няма подозрение откъде може да се е заразил с коварния вирус, но като активно играещ актьор е имал контакти с много хора.

От театър „София“ уточниха, че последното представление с участието на Пламен Манасиев – комедията на Дарио Фо „Няма да платим! Няма да платим!“ под режисурата на Теди Москов, е било на 31 юли и поводи за тревога няма.

Колегите му са уведомени и всеки, който се опасява от зараза, може да си направи тест.

В коментарите под поста на Пламен във Фейсбук вече има над 330 коментара, с които приятели артисти и почитатели го подкрепят и му пожелават скорошно оздравяване.

Някои отбелязват, че само артист би могъл да „нареди“ така нещата – да се разболее след като е свършил театралният сезон, за да не пречи на творческия процес, отбелязва "Монитор".