Уж всичко е правилно и е според правилата, но 80 000 диабетика страдаме. Казаха ни от министерството, че ще направят всичко възможно, но това са им методите просто. Някак спасяват от публиката положението. Това заяви в ефира на Нова телевизия алпинистът Боян Петров.
"Последните 6 месеца живея на границата. Вместо с 30 единици на ден, карам с 24. Все едно да кажа на министерството "Ще ви спра кислорода, карайте така, аз ще ви го пусна по някое време", заяви той.

"Подадох лично и емоционално писмо до омбудсмана Мая Манолова. Тя обаче беше заета да решава проблемите на "Топлофикация", а ние останахме на заден план. Питам ние от къде да живеем, с какво да живеем. Те ми казват, че работна група ще подготви група, която евентуално да предложи промени чак за следващия парламент. 

"Оцелявам с помощ от другите диабетици. Обикалям по 5 аптеки, докато установя, че не мога да си намеря инсулин. Цари правно абсурдие. Не знам вече към кого да се обърна в държавата, нея я няма. Демотивиран съм да уважавам институциите", завърши той.