Руският оперативен щаб за борба с коронавируса съобщи за регистрирани 7972 новозаразени през последното денонощие, с което общият им брой в страната достигна 569 063 от началото на кризата.


Трети ден поред броят на новозаразените е под 8 хиляди. Увеличението за деня е 1,4 процента, което говори за затихване на епидемията, отбелязват световни агенции.

Починалите се увеличиха със 181, или общо 7841 досега. Според данните на щаба това представлява 1,81 процента от всички инфектирани в Русия.

Коефициентът за разпространение на коронавируса в Русия в петък остава 0,92, или практически без промяна за денонощието.

В столицата Москва, която бе най-голямото огнище на епидемията, той спадна до 0,77, което е минимално равнище за седмицата, следва от данните на щаба.

До момента в Русия са направени общо над 16,3 млн. теста за Ковид-19, съобщи днес пресслужбата на Роспотребнадзор. Този брой включва и хора, пристигнали от страни с високо разпространение на заразата.

В момента под медицинско наблюдение заради подозрение за коронавирусна инфекция или под карантина се намират над 310 000 души в страната.