В битката срещу разпространението на коронавируса в Созопол започна поетапна дезинфекция на улиците, съобщава "Флагман".

Днес, с подкрепата на Пожарната служба в града, започна пръскането със специален препарат, утвърден от здравните власти в Стария град. През уикенда и цялата следваща седмица акцията продължава в Новия град и големите села.

В последните две седмици се регистрира ръст на заболелите от ковид 19 в морската община, което наложи предприемането на новите мерки. Една от възможните причини е пристигането в града на немалко работещи млади семейства от София, които имат собственост в Созопол и възможност да са на режим хоум офис. 

Общинският противоепидемичен щаб се надява ситуацията да се успокои и да може местните жители да посрещнат спокойно празниците.

От вчера започна монтирането и на коледната украса в Стария град, а общината стартира конкурс "Коледен Созопол", с който прикани семейства да се включат и украсят домовете си, а за най-оригиналните и красиви идеи, ще има специална награда.