В ситуация на пандемия много хора отлагат посещението при лекар заради страхове от заразяване с новия коронавирус. Има обаче специализирани клиники, в които не работят Ковид отделения, спешни отделения или пулмологични отделения. На тези места практически рискът от инфектиране е много по-нисък. 

Точно такъв тип болница е “Хил клиник” - тя е фокусирана върху модерното, безкръвно лечение на урологични заболявания. Освен обичайните противоепидемични мерки там са осигурили и “зелен коридор” за всеки свой пациент.
Това означава, че всеки посетител не се среща с други пациенти или с членове на екипа, които не са пряко ангажирани с обслужването му.

От влизането в клиниката до излизането от нея той пребивава в дезинфекцирани помещения, далеч от други хора, единствено се среща със своя лекар. Всеки уролог е снабден със специално облекло и шлем с бариерни функции.

Полагат се непрекъснати усилия за щателна дезинфекция. Прегледите на пациенти с увеличена простата се осъществяват с еднократни консумативи и в максимална стерилност. Това успокоява много мъжете, които имат проблеми с уринирането, и те се чувстват максимално защитени и сигурни.

Какви още мерки се взимат за безопасността на пациентите, четете в най-полезния сайт Zdrave.to