Д-р Фернандо Санча, опериращ в „Хил клиник”, световен експерт по лазерна урология и международен обучаващ в техниките на Зеления лазер:

Г-н Шопов е един от пациентите на “Хил клиник”, подложил се на модерния и ефективен метод за лечение на аденом на простатата. В неговия случай, както и при много други мъже, Зеленият лазер беше без алтернатива поради размерите на жлезата. Операцията беше извършена от опитния екип на “Хил клиник” под мое ръководство.  Манипулацията мина безпроблемно както при стотици други пациенти на клиниката. Методът е изключително надежден, проверен в практиката и с отлични резултати, потвърдени категорично от Европейската и Американската урологични асоциации. В България Зелен лазер има само в “Хил клиник” и безспорно екипът на болничното заведение може да се похвали със завиден опит, какъвто на друго място в страната няма.

При много големи простати има само 2 възможности - отворена операция или Зелен лазер. Отворената хирургическа операция е тежка. Тя носи своите големи рискове и нежелани усложнения. При нея пациентът изпитва физически дискомфорт, възможна е кръвозагуба, следоперативният период е дълъг и тежък. Най-неприятното е, че има сериозна опасност от импотентност и инконтиненция (изпускане на урина).

Какви са възможностите на Зеления лазер за безкръвна и безболезнена манипулация, четете в най-полезния сайт Zdrave.to