Важен експеримент, който хвърля светлина върху сложния свят на пробиотиците, направиха специалисти от микробиологичната лаборатория в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) към Министерството на здравеопазването. Изправени пред предизвикателството да оценят качеството на пробиотик, те проведоха единствения утвърден не само в научните среди, но и във всяко българско домакинство опит – подквасване на мляко.

Заквасването на кисело мляко е най-лесният и сигурен начин да се установи жизнеспособността на пробиотичните бактерии, пояснява ръководителката на екипа – гл.ас. д-р Екатерина Радоилска. Съдържанието на живи пробиотични бактерии е най-ценното качество на пробиотиците, благодарение на което те подобряват работата на стомашно-чревния тракт. Именно този тест за качество издържал продуктът ProCombo (ПроКомбо).
 


Потвърдили лабораторно още преди години суперсилата на ProCombo, новото доказателство за качеството му не изненадало микробиолозите. Опирайки се на познанието, че съдържащите се в него „добри“ бактерии Lactobacillus acidophilus живеят в нашите черва и обичат по-топла среда, учените направили кисело мляко в условия на 37°С и на 43°С. Все още считано за истински деликатес у нас, лактобацилното кисело мляко изконсумирали още в лабораторията, а за вкуса му, който наподобявал гръцкия йогурт, се носят легенди.
 


Преминал поредното изпитание, този път на най-високо национално равнище, ProCombo покрива всички медицински стандарти за работещ пробиотик. Произведен във Франция по патентованата технология DUOCAPTM, той е единственият продукт в двойна капсула. Благодарение на нея „добрите“ бактерии, които ни отървават бързо от стомашния дискомфорт, не само остават живи през целия срок на годност, но и пристигат невредими в тънките черва, където веднага се заемат за работа. Доказал и пред лекари, и пред препатили, че може да му се има доверие, ProCombo успешно се справя с болката и подуването в корема, както и с газовете и чувството на тежест. Подобрявайки храносмилането, той е първа помощ при диария и лениви черва. Притежавайки силата да държи във форма дори най-чувствителния корем, ProCombo е задължителна терапия в сезона на вирусите, когато трябва да бъде приеман заедно с антибиотиците, за да ни предпази от техните нежелани ефекти.
 
Подутият корем остана в миналото

 Страдам от болки в стомаха и подут корем. Непрекъснато изпитвам дискомфорт. Проблемът се задълбочава още повече, когато се храня с пържена или леко пикантна храна. За ProCombo научих от реклама в интернет, прочетох за продукта и реших да пробвам. Още на втория ден изпитах облекчение, подуването и болката изчезнаха. Останах изключително доволна. Сега отново започнах да приемам ProCombo, защото през изминалите месеци прекалих с мазните храни. Пия го вече седмица и се чувствам чудесно. Препоръчвам го на всеки, дори за профилактика на стомаха.
Лозина Стоянова
 
Подуването и тежестта изчезнаха

 Страдам от дивертикули на дебелото черво, колит и гастрит. Много се измъчвах, получавах постоянно подуване и болки в корема. При моите консултации със специалист, сме изпробвали различни медикаменти. От повечето, обаче се влошавах, даже получих и запек на всичкото отгоре. Тогава лекуващият ми лекар ме посъветва да пробвам с ProCombo. Пия го вече повече от месец и усещам облекчение. Подуване и тежестта изчезнаха, чувствам много по-добре. Препоръчвам на всеки с проблеми като моите да пробва, ще остане очарован.
Петрана Кръстева
 


Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>