“Хил клиник” е многопрофилно болнично заведение, което развива дейност в отделения по урология, УНГ, ендокринология, диетология, алергология, естетична дерматология и разполага със собствена лаборатория. Има две локации - основна клиника на бул. “Пушкин” №71 в кв. “Бояна” и “Дерма център” на ул. “Московска” №29 в София.
Сред мъжете в зряла възраст в България “Хил клиник” е известна най-вече като клиника, прилагаща най-авангардните и ефективни методи за диагностика и безкръвно лечение на заболяванията на пикочо-половата система. Уролозите-специалисти прилагат модерни диагностични процедури и оперативни интервенции при доброкачествено увеличена простата, както и безкръвни лапароскопски техники за лечение на злокачествени заболявания на жлезата. В клиниката разполагат с трите най-добри лазера - Тулиум, Холмиум и Зелен лазер. С тяхна помощ лечението на доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) е съвременно, качествено и много щадящо за пациента. Лазерното отстраняване на увеличената простата е практически безкръвна интервенция, с еднодневен престой в клиниката. При него се запазва сексуалната функция на мъжа, тъй като не се налагат разрези, които биха могли да увредят нервите, отговарящи за ерекцията. 

Лазерната хирургия е подходяща за мъже със сърдечносъдови проблеми, хипертония и диабет, тъй като
 
не се налага пълна упойка 


Терапията е помогнала на близо 2000 българи да възстановят нормалното си уриниране и да се върнат бързо към обичайния си начин на живот. 
Благодарение на съвършен комплекс от иновативна техника, много опит и висококвалифициран персонал, в който се включват и международни експерти (проф. д-р Йенс-Уве Щолценбург и д-р Фернандо Гомес Санча) пациентите в “Хил клиник” получават здравна грижа на световно ниво. В отделението по урология, където работят д-р Александър Боцевски, д-р Георги Георгиев, д-р Горан Деримачковски, се извършват и лазерно разбиване на камъни в пикочните пътища, лечение при изпускане на урина, лазерно обрязване при фимоза и лазерно отстраняване на кондиломи, NBI диагностика, лечение на рак на бъбреци, простата и пикочен мехур. 

Медицинската апаратура по последна дума на техниката, неоспоримите умения и опитът на специалистите гарантират безкръвно лазерно лечение и при УНГ проблеми. В клиниката се извършва трансорална ендоскопична лазер хирургия при лечение на начален карцином на глотиса, лазерно и радиочестотно лечение при хъркане, 

лечение на хроничен тонзилит, 

аденоидектомия, лечение при риносинуит и функционална ендоскопична хирургия, риносептопластика. Отделението по УНГ е предпочитано заради опита и перфектната работа на проф. д-р Румен Бенчев - водещ в страната оториноларинголог, както и наличието на модерна техника.

С компетентност и изключително високо ниво на медицината се отличава работата на специалистите по ендокринология (проф. д-р Румен Пандев - един от 100-те ендокринни хирурзи в Европа с експертиза в лечението на заболявания на щитовидна жлеза), алергология (д-р Мария Алексиева) и диететика (д-р Мария Николова). 

За перфектния външен вид и здравето на кожата се грижат естетичните дерматолози (д-р Елеонора Валянова, д-р Лидия Ванеска и д-р Румяна Кожухарова), рехабилитатори и медицински козметици в “Хил клиник”. Тук предлагат най-добрите неинвазивни процедури за лице: 4D лазерен лифтинг, лечение на активно акне, антиейдж програми, поставяне на мезоконци и конци с лифтинг ефект, корекции с дермални филъри (хиалуронови и биостимулиращи), поставяне на ботокс, мезо и плазмотерапия, плазмолифт, радиочестотно и лазерно подмладяване, отстраняване на спукани капиляри, съдови звезди и хемангиоми, заличаване на белези от акне и шарка, премахване на хиперпигментации, различни козметични процедури, декоративни процедури (мигли, вежди, макикюр, педикюр). Клиниката работи с последните достижения като методи и апаратура за поддържане на тялото в безупречна форма: лазерна, SHR и ELOS епилация, премахване на целулит, свръхзвуково отслабване и стягане на тяло, антицелулитни и намаляващи обиколката терапии.

За повече информация и да запазите час за консултация: hillclinic.com или 02/ 439 3131