Лекар спаси живота на мъж по време на полет. Той изсмуквал урината от пикочния му мехур в продължение на 40 минути.
 

Спешният случай възникнал на борда на полет на China Southern Airlines, летящ към Ню Йорк, съобщава “South China Morning Post”.
 
Екипажът на самолета попитал дали сред пътниците  има лекар, който да помогне на мъж с подут корем, който се оплаквал от силни болки.
 
За щастие на борда бил кардиохирургът Чан Хон, който  бързо установил, че пациентът имал около литър урина в пикочния си мехур, но не можел да я изкара.
 
До края на полета оставали шест часа и имало риск мъжът да получи разкъсване, което да завърши фатално. Затова лекарят измислил нбабързо решение.
 
С помощта на персонала било разчистено пространство в самолета, къдет било направено импровизирани легло. Чан сглобил импровизирано устройство с подръчни материали, сред които преносима кислородна маска, игла за спринцовка, сламки от кутии за мляко и лепенки.
 
Чан успял да пробие мехура на пациента, но спринцовката не била достатъчна, за да се облекчи налягането. Затова той трябвало да използва единствената помпа, която била налична – собствената си уста.
 
Следващите 37 минути той прекарал до пациента, изсмуквайки урина от пикочния му мехур и изплювайки я в празна чаша и бутилка от вино.
 
Необикновената ситуация е заснета на видео, разпространено в интернет.


 
Д-р Чан успял да изсмуче около 700-800 мл урина.
 
„Ако не се бяхме справили със случая навреме, животът на пациента можеше да е в опасност. Беше спешен случай. Не можех да измисля друг начин“, разказва по-късно той.

Превод и редакция: БЛИЦ