Двама лекари от Хасково са извършили невероятен подвиг, за да спасят заразена с коронавирус пациентка, която е била настанена в интензивното отделение и е била интубирана.

Това разкрива журналистът и общински съветник в Хасково Георги Пеев. 

На профила си във Фейсбук той признава, че тези двама лекари са истински герои и са извършили наистина голям подвиг с лични лишения.

"Днес аплодисментите са за д-р Георги Димитров и д-р Владимир Вълев!!!

Тези двама млади лекари вече 30 дни не са излизали от ОАИЛ на МБАЛ-Хасково, защото се грижат за интубирана с covid-19 пациентка."

Днес е станало ясно, че пробата за коронавирус на 39-годишната пациентка вече е отрицателна. 

Отрицателни са и осемте проби, взети от МБАЛ Хасково на 28 май, пише "Марица". Шест от тях са втори контролни проби след първа отрицателна на мъжа, хоспитализиран в София след завръщането му от Нидерландия, и неговата съпруга; на мъжа от Свиленград; на две медицински сестри и лекарят от МБАЛ Хасково. Отрицателни са и двете проби на персонал, взети на същата дата от хасковската болница, съобщиха тази сутрин от Областния щаб.

През последното денонощие са взети 5 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково. Три от тях са на персонал и две на пациенти от МБАЛ Хасково. 

Към момента под домашна карантина в областта са 1281 лица.