На мен ми е трудно да говорим за тази трагедия. Смятам, че по-голяма част от хората разбраха за огромно съжаление, че има болести, които са скоротечни и бързи и не се поддават на лечение. 

Това заяви д-р Елена Георгиева, която бе приела в педиатричната болница 3-годишния Алекс, който почина.

"Ако имаше преглед още при първото им посещение в болницата, може би решението на колегата щеше да е същото, като на колегата от Лозенец. От 10 до 2 часа състоянието много се е влошило. Само за няколко часа разликата е била голяма", добави тя.
 
"Ние стабилизирахме състоянието на детето. В „Пирогов” то трябваше да се оправи и там го изпратихме с тази идея. Тези ситуации за нас са не по-малко драматични отколкото за пациентите", призна докторката.

"В „Пирогов” е нямало какво повече да направят. Мисля, че трябва да се придържаме към заключението на медицинския одит", заяви д-р Георгиева.
 
"Кръвоизливите във вътрешните жлези са попречили на организма да реагира сам при двустранната пневмония", констатира тя.

"Съдбата на Александър е трагична. От тук нататък това, което се случи с него може да послужи за оздравяване на нещата в системата ни. Дали можеше да се случи нещо по-добро при детето - смятам, че не. Добре е да се придържаме към медицинския одит, както вече казах", заяви педиатърката.