Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия проф. д-р Георги Хубчев - акушер-гинеколог, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас. 

Специалистът, който е светило в гинекологията, почина на 66 години от коронавирус. Лекарската общност е потресена от загубата. Това е поредният медик, който си отива заради COVID-19.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Проф. Хубчев беше сред най-уважаваните лекари в областта, помогнал на стотици пациенти и за когото медицината беше призвание.

Изгубихме лекар, който отдаде живота си на своята професия. На 66-годишна възраст проф. Хубчев изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг.

Загубата на лекар от такъв ранг е загуба не само за семейството и близките му, но и за цялото общество.

Светлина по пътя му към вечността!

Поклон!

На 20 октомври, вторник, от 12:30 ч. в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонението, с което ще бъде почетена паметта на един от достойните лекари на България", се казва в съболезнователния адрес на Българския лекарски съюз.
 
 

????БЛС ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ ХУБЧЕВ Български лекарски съюз изказва...

Публикувахте от Български лекарски съюз в Събота, 17 октомври 2020 г.