Усилено от няколко дни в сайтове за онлайн продажби се рекламират лепенки, ефективно подпомагащи лечението на коронавирус и подсилващи имунната система, пише "Марица". 

Чудодейният стикер се предлага в кутия с 10 бройки на цени между 18 и 50 лв. Лепенката е 1,5 см. и според указанията се поставят на определено място по тялото и по определена схема.


Препоръчаната продължителност на „лечебния“ сеанс е от 10 до 20 дни, което означава, че човек трябва да плати  до 100 лв. за седмична схема или до 200, ако следва предписанието на онлайн търговците. 

В описанието на продукта в един от популярните сайтове за онлайн продажби пише, че лепенката се изпозва за борба с коронавирус, други вируси и настинка

„Освен, че унищожава и четирите групи патогени - вируси, баткерии, паразити и гъбички, активира работата на защитната (имунната) система на индивида“, гласи рекламата на продукта. 

По-интересен обаче е начинът на употреба:

„Залепва се една лепенка, след 12 часа се залепва втора точно върху първата. След 12 часа първите две се отлепват и се залепя трета, след 12 часа се залепя четвърта върху третата и така се повтаря същата процедура през 12 часа докато опаковката свърши“. 

Има и схема за експресно пресичане на заболяването, което означава и че лепенките ще се харчат по-бързо. 

„Залепва се една лепенка, след 10 минути се залепва втора точно върху първата, след 6 часа първите две се отлепват и се залепя трета, след 6 часа се залепя четвърта върху третата и така се повтаря същата процедура, но през 12 часа докато опаковката свърши“, гласи екстремната процедура. 

„Ефектът с пресичането на вирусната инфекция се усеща много бързо“, пишат онлайн търговците. 

В друг от сайтовете лечебният продукт се рекламира като „Вибрационни лепенки за коронавирус 19“, създадени по квантова физика и носещи вибрацията на вируса. 

Препоръчителната терапия е идентична – между 10 и 20 дни. 

Измама: Лепенки срещу коронавирус заляха мрежата СНИМКИНовиниИнформация

Указанията за поръчка и доставка показват, че се търси анонимност. Лепенките се изпращат само по куриер, запитване за продукта се извършва само по мейл. Дори се предлага отстъпка, ако клиентът иска да се запаси с чудодейния стикер. 

Пловдивчани коментират, че това е пълен абсурд и измама, но от свои източници „Марица“ научи, че поръчките за лепенки не са единици.