Шокиран съм от това, което става в нашето общество, от големия брой на хората, подкрепящи конспиративната теория, че 10 властелини на света са създали цялата тази конспирация, че вируса го няма, но трябва да се ограничат човешките права и да фалират някои държави – това са хора, които не се срещат с болни хора като нас. Това мнение изрази пред БНР личният лекар Валентин Янев.

„Аз обаче бих припомнил и нещо друго – това е изявлението на френския вирусолог проф. Люк Монтание, който спечели Нобеловата награда за откриването на ХИВ през 2008 година, че коронавирусът не е с естествен произход, а е разработен в лаборатория Ухан. 

Той твърди, че има генна мутификация на вируса и че тези гени повишават прилепчивостта на вируса към лигавицата на хората, което прави толкова трудно изкореняването му и да се предава много лесно…“ това поясни д-р Янев.

„Последните месеци държавата не взема никакви мерки и сме оставени на автопилот, бяхме оставени на нашето съзнание, но се оказа, че манталитетът на нашите хора не е на ниво. Младите казват – „Маски долу“, учителите, които са възрастни, започнаха да умират, децата пренасят заразата у дома при възрастните си роднини" очерта картината медикът.

"При нас личните лекари – трябва да се диференцират потоците – тук се смесват потоците – ако не се направи, ще се стигне до масово заразяване с коронавируса!

„Решението е в големите градове да има медицински центрове, в които да се преглеждат само хора с грипоподобни симптоми. И само там  да се преглеждат. Но това за съжаление не стана“, заяви още лекарят.