Британският финансов министър Риши Сунак заяви, че коронавирусната епидемия в Обединеното кралство напредва по-зле от "нашият приемлив най-лош сценарий".


Британският финансов министър Риши Сунак

Говорейки по BBC Radio 4, Сунак каза, че новият локдаун във Великобритания ще помогне да се предотврати "криза" в Националната здравна служба и че тези мерки ще запазят смъртността от Covid-19 под нивата, регистрирани по време на първата вълна на пандемията през пролетта.

 
Той също така посочи, че британското правителство ще се стреми да премахне четириседмичното блокиране в началото на декември, като това негово изявление идва само ден, след като друг британски министър заяви, че може да се наложи удължаване на локдауна. В неделя вицепремиерът Майкъл Гоув заяви, че блокирането може да бъде удължено.

"Надеждите и очакванията ни са, въз основа на всичко, което знаем днес, че тези мерки ще бъдат достатъчни, за да доведат коефициента на репродукция на коронавируса (отчитащ броя нови инфекции от един носител на Covid-19) да достигне нивото, от което се нуждаем, и следователно можем да се върнем към диференцирания подход“, каза Сунак пред Би Би Си радио.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!