Млад мъж на 25 години от Търговище е дал положителна проба за коронавирус. Резултатът от направения му тест е получен днес, съобщи областният управител на Търговище и председател на Щаба за борба със заразата Митко Стайков

Новозаразеният мъж е хоспитализиран в инфекциозното отделение на болницата в Търговище, с оплаквания в здравословното състояние. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в София, предава БТА

До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт. Безработен е, живее самостоятелно. Не е съобщил за лица, с които да е бил в контакт през последните дни.

След изследване за коронавирус инфекция е установена е при бременна жена, настанена в отделение по акушерство и гинекология на областната болница.


Тя е била контактна със заразената млада жена от търговищкото село Голямо Ново. Новозаболялата е жител на село Иваново, община Върбица.

Не е проявила характерна симптоматика, веднага след пробата за вирусологично изследване е била изолирана в самостоятелна стая в същото отделение.

Не е посещавана от близки и роднини. Изписана е от лечебното заведение, насочена е за домашна изолация. За случая е уведомена РЗИ - Шумен.

Общият брой на направените тестове за коронавирус в област Търговище са 1115, уточняват от Щаба.