Пандемията от коронавирус промени живота ни през годината, включително и това как и къде живеем.


Когато различните държави започнаха да затягат мерките и да налагат ограничения, стана ясно, че следващите седмици ще прекарваме повече време в домовете си, за да изчакаме връщането към нормалния живот.

Но не всички имаха удоволствието да останат в комфорта на дома си и се наложи да изкарат карантината на доста странни места.

От Readers Digest правят преглед на някои от най-необичайните места, на които някои хора се е наложило да бъдат затворени.

Бивша съветска печатарска фабрика

Когато коронавирусът засегна Европа през март, Александра Нима, която живее в Талин, Естония, е на почивка в Австрия. Като собственик на Tallinn Business Walks - малко стартиращо предприятие, предлагащо обиколки на града, Нима иска да се върне в Естония възможно най-скоро и напуска Австрия веднага щом границите се отварят.

Най-страшният остров на света - място за карантина и масови гробове

„Моят малък бизнес беше пострадал значително, така че моят приятел ми резервира най-евтиния Airbnb в Талин, който можем да намерим, за карантината за необходимите 14 дни“, разказва тя.

Това се оказва бивша съветска печатарска фабрика, направена изцяло от бетон със стоманени тръби, служещи като „декор“. Освен това има малки прозорци, които не пропускат много естествена светлина.

В какви други странни места са се озовали туристите, четете на pochivka.blitz.bg.