За пръв път на този свят ден не съм в родното Априлци. И съм изключително притеснен за града, за приятелите си и за най-близките ми хора там. Това написа в профила си в социалната мрежа зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

Според него здравето на всички е на карта, въпреки наложените ограничения. По думите му тези, които не спазват правилата и са отишли там от столицата, в момента безпардонно са окупирани това място и са заплаха за местните. 

Ето какво пише той:

"За пръв път на този свят ден не съм в родното Априлци. И съм изключително притеснен за града, за приятелите си и за най-близките ми хора там. Защото макар да спазват вече повече от месец всички ограничения, наложени от извънредното положение, здравето им е на карта.

Хора, които нямат културата и съзнанието, че са част от общност, които не са свикнали да спазват правилата, но в живота винаги виновен им е някой друг, са окупирали това най-райско за мен място. И с безпардонното си поведение към органите на реда и властите са заплаха за местните.

Оставам с надеждата, че разумът ще надделее и неканените в момента гости на Априлци ще се съобразят с разпорежданията и ще преустановят разходките си, ще носят лични предпазни средства и ще спазват указанията за физическа дистанция."