През изминалото денонощие в Съединените американски щати бяха регистрирани нови 57 683 случая на коронавирусна инфекция, навръх националния празник на страната - Денят на независимостта, съобщи университетът "Джонс Хопкинс".

Това е нов негативен рекорд за страната, която е с най-много заразени с коронавирус и жертви от COVID-19 в световен мащаб. Загиналите от вируса за последното денонощие са се увеличили със 728.

Предишният най-висок брой бе регистриран преди 2 дни и беше 55 483 новозаразени. Негативни дневни рекорди бяха поставени през последната седмица в общо 16 щата. Най-голям брой нови случаи за деня е регистриран във Флорида - почти 9500.

Си Ен Ен припомня, че за трети пореден ден новозаразените в САЩ са над петдесет хиляди. Жертвите в САЩ са близо 130 хиляди, а заразените - два милиона и осемстотин хиляди души. В световен мащаб потвърдените случаи на коронавирус вече са над 11 милиона, сочат данните на "Джонс Хопкинс". Най-много жертви има в САЩ, Бразилия, Великобритания и Италия.