Областният управител на Смолян Недялко Славов и кметовете на община Смолян и с. Широка лъка Николай Мелемов и Васил Седянков са под домашна изолация.


Tова се посочва в съобщение на Регионалната здравна инспекция. Те ще са под временна изолация докато излязат резултатите от PCR тестовете им.

Причината е положителната проба за COVID-19 на зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Тримата са присъствали на мероприятия при посещението на част от екипа на премиера Бойко Борисов миналата седмица в региона, където е бил и Нанков.

"Нямат установен близък контакт с обявеният инфектиран заместник министър на регионалното развитие и благоустройството.

Препоръчана им е домашна изолация до получаване на резултатите от направените  им ПСР тестове", се казва в официалното съобщение на РЗИ-Смолян.

Дванадесет са обявените за областта позитивни на коронавирусна инфекция лица. 7 жени и 5 мъже, от  44 до 80 години са дали положителни проби.

Те са от общините: 5 от Смолян, 4 от Рудозем и по един от Мадан, Златоград и Девин.  Хоспитализирани са шестима – 4 в областната болница и 2 в МБАЛ-Мадан.

Междувременно все още се очакват резултатите от направените тестове за коронавирус на премиера Бойко Борисов, трима министри и представител на ГЕРБ, контактни на заразения Нанков, съобщават от Столичното РЗИ.

Вчера от РЗИ съобщиха, че премиерът, регионалният министър Петя Аврамова, финансовият Кирил Ананиев, земеделският Десислава Танева и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ ще бъдат изолирани.

Епидемиологичното проучване ще определи и до кога точно ще продължи карантината. Те са нямали близък контакт, но все още изчакват резултатите от направените им изследвания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ