Нямам оплаквания и симптоми, лекувам се вкъщи. Това сподели д-р Иглика Казанджиева пред marica.bg.

Тя е съветникът, който се оказа с положителен тест за Covid-19 от местния парламент в Пловдив. 


Лекарката, която работи в детското отделение на Окръжна болница, потърсила помощ в четвъртък заради съпруга си. Тя го завела на преглед, след като той вдигнал температура. По-късно той се оказал положителен. 

"Първо моят бърз тест беше отрицателен и се успокоих, но поисках и на мен да ми направят PSR, след като съпругът ми се оказа положителен", разказа д-р Казанджиева. Тогава и нейният резултат излязъл положителен. 

Тъй като очаквала резултата от PSR теста, тя не отишла на комисиите и така не е имала контакт със съветници. Въпреки това обаче всичките членове на местния парламент ще бъдат изследвани в понеделник, както стана ясно днес. 

"Добре съм, нямам симптоми. Ще остана до 16 юли вкъщи", каза пред "Марица" докторката от ГЕРБ. Тя работи в детското отделение на Окръжна болница. Разказа, че е спазвала всички изисквания за ползване на защитни средства по време на работа - маска, шлем, престилка.Преди да научат кой от тях е болен, общинските съветници в Пловдив изпаднаха в паника, съобщава ПловдивПрес.

Новината дойде от Областния кризисен щаб, оттам съобщиха, че един общински съветник в Пловдив е дал положителен резултат, но не обявиха името му.

Сред местните съветници веднага тръгнаха предположения кой може да е заразеният.

Някои от избраниците веднага предположиха, че това е д-р Иглика Казанджиева от групата на ГЕРБ. Тя е от новите общински съветници и е сравнително непозната.

Била е директор на Майчин дом в Пловдив, а сега е действащ лекар.

Не съм имал контакт с нея от миналата сесия, сподели съветник. Негов колега също се успокои, като научи името й.

Д-р Иглика Казанджиева се чувства добре, изолирала се е сама вкъщи.

Списък на всички общински съветници и хора от администрацията на местния парламент, които са бил в контакт в д-р Казанджиева, вече е изготвен и изпратен до Областната управа и РЗИ, съобщи за ПловдивПрес председателят на Общинския съвет Александър Държиков.