Лъч светлина проблесна най-накрая в напрегнатата ситуация, прихлупила като буреносен облак главите ни. Надеждата за успешно справяне с надвисналата опасност се крие в нас самите, коментират водещите специалисти, и това е имунитетът ни. Единствено собствените ни защитни сили са в състояние да спрат нашествениците и да ни извадят победители от борбата с вирусите.

Изложени на първа линия във войната с грозящото ни премеждие, докторите виждат спасението в отговорното отношение на всеки един от нас към личното му здраве и незабавното повишаване на имунитета. Само по този начин, категорични са те, ще се достигне до т.нар. колективен имунитет без сериозни здравни рискове за населението. Облягайки се на досегашния си опит, богат на медицински случаи от най-различно естество, както и на резултати от проведени клинични проучвания, вещите представители на лекарската гилдия са категорични, че трябва да се действа на два фронта едновременно и то само с помощта на средства, чиято ефективност е доказана във времето, каквито в техните очи категорично са специалният пробиотик ProCombo, умеещ да контролира цели 70–80% от имунния отговор, и неговият събрат минерално-витаминният комплекс MagCombo, който прави сърцето, мозъка и мускулите по-издръжливи.

Утвърдил се като най-мощният пробиотик у нас, ProCombo притежава способността да модулира имунния отговор така, че да го направи гъвкав и реактивен спрямо всяка атака. Способността му да модулира имунния отговор при вирусни инфекции е потвърдена от клинично изследване, което е представено в статия на доц. д-р Георги Попов, завеждащ катедра „Инфекциозни болести“ във ВМА – София, публикувана в броя на медицинското списание “GP News” от месец април тази година. След разглеждане на изследването и резултатите от него доц. Попов заключава: „Всичко това заедно със способността на пробиотичните бактерии L. acidophilus La-14® да оказват благотворен ефект върху храносмилателната дейност и върху способността на червата да абсорбират полезните вещества от храната прави ProCombo изключително подходящ избор при терапия на пациенти, страдащи от вирусни чревни инфекции.“ Цялата статия можете да прочетете ТУК.

Зад мнението на водещия роден инфекционист застана и столичният общопрактикуващ лекар, отговарящ за няколко хиляди живота – д-р Мирослав Спасов от XIV ДКЦ, който отдавна вече е предприел поход срещу вирусите с имуностимулиращата комбинация ProCombo + MagCombo.

Незабавното повишаване на имунитета ще ни помогне


Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, XIV ДКЦ, София

В настоящата извънредна обстановка най-често задаваният въпрос от моите пациенти е: Как да се предпазя от болести, включително и от коронавируса? Наличната към момента информация по въпроса сочи, че дори и в случай на заразяване здравите лица с нормално функционираща имунна система прекарват вирусната инфекция асимптомно или с минимални, както при обичайния за всеки грип, симптоми. За да се избегнат усложнения, наред с мерките, които всички знаем и трябва да спазваме стриктно, аз препоръчвам незабавни постъпки за повишаване на имунната защита.

За максимален резултат препоръчвам на пациентите си да укрепят своето здраве в две основни направления едновременно. Едното е стабилизиране на стомашно-чревната бариера, имаща отношение към формиране на имунния отговор и предотвратяването на колонизацията с болестотворни организми, а второто е прием на подходящ за момента комплекс от витамини и минерали. От дългогодишната ми практика като доказано ефективни средства за постигане на тази цел препоръчвам иновативния пробиотик ProCombo в комбинация с магнезиево-витаминния комплекс MagCombo. Като пробиотика с най-голямо съдържание на “добри” бактерии, ProCombo стабилизира чревната пропускливост и по този начин ни предпазва от нахлуването на болестотворни агенти от вън навътре. Още повече, че добре известен медицински факт е, че приблизително 70–80% от имунния отговор на човека се сформира в червата, а приемът на ProCombo ни помага да го модулираме по най-полезния за нас начин. В допълнение приемът на 1 капсула MagCombo на ден доставя на тялото необходимото количество от магнезий – минералът, отговарящ за нормалното протичане на над 300 процеса в човешкото тяло, включително намаляване на стреса, плюс жизненоважните в момента витамини – антиинфекциозният витамин С и витамините В2, В6 и В12, които имат отношение към нормалното протичане на метаболитните процеси в черни дроб, нервната и сърдечно-съдовата система.

ProCombo и MagCombo се приемат едновременно в доза от по 1 капсула на ден. Терапията е добре да продължи поне 2–3 месеца. Продуктите са отлично съвместими с лекарства.
Д-р Мирослав Спасов

Като специалист по вътрешни болести в една от водещите частни болници в София, д-р Гаро Албояджиян е наясно с механизма, по който ProCombo ни предпазва от външните нашественици и ни помага да преборваме различни по своя характер и агресивност възпалителни и инфекциозни процеси.

ProCombo оказва благотворен ефект върху имунитета

ProCombo подобрява чревната бариера и урегулира чревната пропускливост – с други думи, стабилизира работата на червата.

Той, от една страна, потиска развитието на болестотворните микроорганизми в червата, а от друга – не позволява на произведените от тях вредни вещества да проникнат през червата в тялото ни.

В допълнение, от проведените медицински проучвания става ясно, че ProCombo успява да модулира по здравословен начин имунната система като стабилизира производството на специфични имунни клетки, които са отговорни за имунния отговор на нашето тяло при възпаления и инфекциозни процеси.
Д-р Гаро Албояджиян

Същият успешен подход за укрепване на имунитета на своите пациенти прилага и д-р Свобода Орфани от Ямбол, която се е доверила на ProCombo и MagCombo не толкова заради научната информация, стояща зад тях, колкото заради недвусмислената положителна обратна връзка, която получава ежедневно от всички изпробвали ги.

Успешната комбинация за справяне с надвисналата опасност

Прилагам продуктите ProCombo и MagCombo в практиката си, откакто те се появиха у нас, тъй като с тях съм сигурна, че пациентите ми ще са удовлетворени.

Като пробиотик от световна класа, ProCombo ми се доказа като най-ефективното решение за справяне с нарушената функция на червата и произтичащите от това неразположения. Неочакван плюс е обратната връзка, която получавам от пациентите ми, които споделят, че с негова помощ не просто им се нормализират стомашно-чревните оплаквания, но са почувствали подобрение и в общото здравословно състояние. Лицата с хронични гастроентерологични проблеми отчитат, че редовният прием на ProCombo ги държи настрани от сезонните вируси и настинки и ги поддържа здрави през рисковите периоди.

MagCombo най-често прилагам при неврологични проблеми и мускулни крампи, но предвид богатия му на магнезий и витамини състав, той има общоукрепващо действие върху целия организъм.

Затова в настоящия рисков период препоръката ми е за ежедневен комбиниран прием на ProCombo и MagCombo с цел опазване на доброто здраве и успешно справяне с надвисналата опасност.
Д-р Свобода Орфани

Нейната колежка от града на тепетата – д-р Ренета Тончева, се е спряла на същото имуностимулиращо съчетание, като тя обръща по-специално внимание на пациентите с хронични заболявания, чието здраве по принцип е разклатено. За нея ProCombo e ефективното решение при пациенти, които приемат много и тежки лекарства, при лица, които имат еднообразно и нездравословно хранене и недостатъчен прием на полезни вещества, и при лица, чието ежедневие е свързано със стоене на закрито и/или водят заседнал начин на живот. А добавяйки MagCombo към него, тя им осигурява защита от две страни и максимален резултат.

ProCombo модулира имунитета, за да реагира на различни атаки

Като общопрактикуващ лекар ежедневно се сблъсквам с пациенти с различни заболявания и произтичащите от тях оплаквания. Ако заболяванията са повече, а медикаментозната терапия е сложна, това неминуемо води до нарушения в работата на всички органи и системи. Сред най-потърпевшите е стомашно-чревният тракт, а пострада ли той това веднага рефлектира негативно върху имунитета и пациентите започват да боледуват по-често от циркулиращите вируси.

Затова, за да поддържам пациентите си в добро здраве, дори и във високорисковите периоди, аз препоръчвам регулярен прием на ProCombo. Това е пробиотик, който съдържа специален щам Лактобацилус ацидофилус, за който е доказано, че не само поддържа баланса на чревната микрофлора, а че посредством това той модулира имунния отговор на организма и го прави гъвкав, т.е. способен да реагира своевременно на различни външни атаки.
Наблюденията от практиката ми показват, че ProCombo оказва благотворно въздействие върху имунитета и общия здравен статус на пациенти, които приемат много и тежки лекарства; лица, които имат еднообразно и нездравословно хранене и недостатъчен прием на полезни вещества; лица, чието ежедневие е свързано със стоене на закрито и/или водят заседнал начин на живот.

Предвид това препоръчвам ProCombo като доказано средство за повишаване защитните сили на организма и успешно преминаване през настоящата кризисна за здравето ситуация. За по-добър резултат чрез работа на два фронта едновременно ProCombo се комбинира успешно с магнезиево-витаминния комплекс MagCombo, който зарежда тялото с необходимите му полезни вещества.
Д-р Ренета Тончева

За силата и ефективността на MagCombo е най-добре да се чуе мнението на невролог, какъвто е д-р Гергана Стефанова от Перник. Като специалист с дългогодишен опит в една от най-тежките медицински специалности, тя е привърженик на лечението, което не третира само симптомите, а оздравява целия организъм. Именно заради потенциала на MagCombo да ѝ помага в постигането на тази цел тя отдавна вече го е включила сред своите най-ефективни оръжия срещу болката и срещу последващите от нея вреди върху здравния статус.
 
MagCombo облекчава неврологичната болка и укрепва имунитета

Неврологичните заболявания са широк спектър, но повечето имат една обща черта – силната болка. Ежедневната болка е мъчение за пациента и води до изтощаване на целия организъм – психика, имунна система. Затова не е случайно, че тези лица са емоционално лабилни, появява се безсъние, стават податливи на разболяване дори при най-малките промени във времето. Много често страдат и от болезнени мускулни крампи.

За да бъдем в помощ на нашите пациенти, ние, невролозите, трябва да подхождаме комплексно към терапията и не само да овладяваме симптоматиката на основното заболяване, а да поддържаме целия организъм здрав. За целта аз използвам специалния комплекс MagCombo (течност в специална капсула, произведен по технологията LICAPSТM за предварително разтваряне и безкислородно запечатване на течни вещества в твърди желатинови капсули), който представлява комбинация от чист магнезий в най-оптимални количества плюс изключително важните за нервната и за имунната система витамини В2, В6, В12 и С. Активните вещества се разтварят бавно в маслена среда по протежение на тънките черва, което гарантира пълноценното им всмукване в кръвообращението, а витамин С допълнително подпомага усвояването на магнезия.

Практиката ми досега сочи, че при прием само на 1 капсула MagCombo на ден резултатите още след 10-ия ден на приема са много добри – пациентите са удовлетворени, защото той е подобрил както здравето им, така и качеството им на живот. Това ми дава увереността, че в условията на повишен риск от разболяване MagCombo е най-подходящият избор за хората с неврологични оплаквания, тъй като той ще облекчи състоянието им и същевременно ще укрепи техния имунитет.

За максимален ефект към приема на MagCombo може да се добави пробиотикът ProCombo, който оказва благотворен ефект върху състоянието на червата, защото от тях зависи способността на тялото да усвоява полезните вещества и да ги вкарва в кръвообращението.
Д-р Гергана Стефанова

Тъй като ProCombo отдавна попадна в полезрението на медицинската и фармацевтичната гилдия, влязохме в столична аптека и разговаряхме с фармацевта, който беше на смяна. Късметът ни запозна с магистър-фармацевт Александра Попова – специалист с дългогодишна практика, чиято месторабота е в един от “най-горещите” в днешно време райони – този на МБАЛ „Александровска”. Ето какво ни разказа тя:
 
Добър ден! Какво мислите за пробиотичния продукт ProCombo?
Здравейте! От позицията си на магистър-фармацевт аз уверено препоръчвам ProCombo. Причината за това е големият брой доволни пациенти, от които получавам много добри отзиви.

Предпочитанието към пробиотик нещо необичайно ли е?
Уникалното при ProCombo е, че пациентите идват и сами търсят точно него. Той е предпочитан избор от лица със стомашно-чревни разстройства и от такива с понижен имунитет. Тук трябва да вмъкна, че ми прави изключително добро впечатление информираността на българина относно благотворното въздействие на ProCombo (той е с комплексна формула, включваща пробиотик + пребиотик) върху имунната защита. Добро здраве има онзи, който се грижи за него.
Магистър-фармацевт Александра Попова

Защо комбинацията ProCombo + MagCombo дава толкова добри резултати?

Съобразени изцяло с най-новите медицински познания, двата предпочитани от лекарското съсловие продукта са представители на последните технологични постижения в посока максимално запазване на биологичната сила на вложените съставки и висока ефективност.

1 капсула ProCombo = 6 капсули обикновен пробиотик


За разлика от обикновените пробиотици, при които на ден трябва да се пият по 3 до 6 капсули, за да се набави необходимото за здравето на корема, при ProCombo само 1 капсула е достатъчна

ProCombo е единственият пробиотик с течна формула и в двойна капсула, което гарантира максималното благотворно въздействие на вложените в него полезни бактерии. Произведен по иновативната технология DUOCAPTM, която осигурява двуетапно освобождаване на съставките в организма и респективно многократно по-висока ефективност, той няма аналог у нас. Благодарение на това способностите на ProCombo далеч надхвърлят тези на обикновените пробиотици, а специалните му качества бяха нееднократно изследвани и доказани на най-високо национално равнище посредством редица експерименти, проведени в микробиологичната лаборатория на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

За да гарантира здравето на корема, а от там и на цялото тяло, във формулата на ProCombo са комбинирани двете най-необходими за целта съставки – пробиотик и пребиотик. Посочен от медицината като най-проучен и доказано необходим, пробиотикът от вида Лактобацилус ацидофилус в ProCombo притежава способността не само да подобрява състоянието на корема, а и да модулира имунния отговор, така че да сме приспособими към атаки от всякакво естество. Със съдържащите се цели 200 милиарда (CFU/g) пробиотични бактерии ProCombo:
 
• Подпомага производството на витамините А, К, В1, В2, В3, В5, В6, В7, В9 и В12 в тялото;

• Подобрява бионаличността на голям брой полезни вещества, сред които мед, калций, магнезий, желязо, манган, калий и цинк;

• Стимулира всички имунни клетки, за да координират имунния отговор според нуждите на организма в различните ситуации.1

Силата му е двойно подсигурена и от специалния пребиотик, добит от захарна тръстика, който, за разлика от масово използвания инулин, подхранва избирателно само полезните пробиотични бактерии.

MagCombo превъзхожда всички останали

MagCombo няма аналог по своята формула – маслен магнезиев разтвор. Благодарение на своя маслен вид и експертно формулиран състав той отговаря на трите най-важни изисквания за ефективен магнезиев продукт: 1. Съдържа високи концентрации чист магнезий; 2. Усвоява се пълноценно от организма; 3. Дава бързи и видими резултати.

Усвояването
Масленият магнезий MagCombo преминава бавно през червата, осигурявайки двете необходими на тялото предпоставки, за да постигне пълноценно всмукване – време и покривна площ. По този начин той достига най-високото познато ниво на усвояване в организма – до 90%. Работоспособността му е допълнително подсилена от високото съдържание на витамин С, чието наличие е най-важният биологичен фактор, отговорен за пълноценното усвояването на магнезия.Концентрацията
Формулиран така, че да покрива ежедневните нужди на възрастен индивид, MagCombo осигурява максимални концентрации чист магнезий само с 1 капсула. За сравнение в най-масово разпространените магнезиеви продукти съдържанието на чист магнезий е средно 6 пъти по-малко. Затова само с 1 капсула MagCombo осигурява това, за което иначе трябва да бъдат приети 5–6 таблетки обикновен магнезий на прах.

Какво още правят ProCombo + MagCombo за нашето здраве?

В допълнение към неговото имуномодулиращо въздействие ProCombo модулира също така и чревната микрофлора. Той се справя отлично с проблеми като подуване на корема, болки, куркане на червата, повишено газообразуване и нарушения в изхожданията. Заради своята сила ProCombo успешно противостои на страничните ефекти от антибиотиците и предпазва корема от техните негативни странични ефекти. А за онези, патещи си от забързаното ежедневие и нездравословното хранене, той е навременна помощ за добро храносмилане и комфорт, за по-добро усвояване на полезните вещества от храната и за укрепване на имунитета.

Освен с влиянието си върху имунитета, MagCombo е добре известен и със своя релаксиращ и отпускащ ефект върху мускулатурата и е изключително полезен при мускулни схващания (крампи) и изтръпвания. Той подобрява съня и мозъчната дейност, намалява нивата на стреса и поддържа нервно-психичното равновесие. Комплексът от функционални съставки в MagCombo елиминира чувството на отпадналост и умора и прави организма по-устойчив на негативни външни влияния. В допълнение към всички тези ползи, MagCombo повлиява подвижността на ставите, здравето на костите и ставите, състоянието на кожата и поддържането на нормално кръвно налягане.Можете да откриете ProCombo и MagCombo в най-близката аптека до вас.
 
Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

Повече информация за MagCombo може да намерите ТУК >>> 
1. Из „Probiotics – Protection Against Infection”, Casey Adams, Ph.D.