Плевенският прокурор Димитър Захариев, който е под домашен арест, злоупотребява, твърдейки, че е в тежко здравословно състояние. Това стана ясно от разследване на Нова телевизия.
Мъжът е задържан, след като бяха излъчени кадри с обвинените за рекет Камен Куката и Иво Бокса. Тримата заедно обикаляли фирми да налагат силова охрана, стана ясно от разследване на прокуратурата.

През юни прокурор Захариев излезе под домашен арест с документи, че е болен от много неща - порок на сърцето, подагра, асептична некроза на лявата бедрена става, клаустрофобия и страхова невроза след задържането. На 27 юли той се яви в специализирания съд с патерици и обясни, че имал спешна нужда от 6-месечно лечение в болница заради нова травма – спукал тазобедрена става, докато местел тенекии с мед вкъщи. На кадри от камера пред дома на Захариев обаче се вижда, че той не ползва патерици нито веднъж за повече от месец преди да тръгне към съда.

Дали подобна измама прилагат и десетките други арестанти и подсъдими? Прилагат ли се различни хитрини, за да се бавят и отлагат дела, да се облекчават наказания, да се осигурява алиби - преценете сами.