„Моето виждане е, че хората вече са много дисциплинирани. С изключение на вас (бел. авт. журналистите), които се струпвате. Не е редно. Трябва да се спазват повече правилата“, така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос дали е възможно да се въведат декларации за излизане извън домовете, за каквито призоваха и от Националния кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса.

„Проблемът е събота и неделя, когато времето е хубаво и хората искат да излязат навън. Все едно се крият от някой и искат да излязат навън“, допълни премиерът, който е на извънредна проверка на българо-турската граница.

Борисов бе категоричен, че мерките си важат, но заяви: „Дано не се налага и повече да ги затягаме!“.

„Ние не играем на криеница или жмичка, за да надхитриш някого. Това не е игра с управляващите, властта или с полицията по улиците.

"Не е прав този, които се опитва да надхитри другите, защото после може да се зарази с коронавирус или да умре“, предупреди Борисов.

„Работим за това хората да могат да работят спокойно и да изкарват пари и заплати. Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен бе премиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!