Справката на РЗИ Силистра показва, че към 6 април в областта има 1 158 лица под карантина по причина на завръщането им от страни, в които има случаи на COVID-19, и съгласно заповед на Министерство на здравеопазването (МЗ) в това отношение.

За 545 души карантината е приключила без оплаквания, т.е. без проява на характерната за болестта клинична картина. 

По списъци от ГКПП, ОДМВР и от общините в област Силистра на 396 лица са връчени предписания съгласно изискванията. Данните за тях са в националната уеб-базираната система за координация между МВР и РЗИ, както и на други институции, за чието ползване е проведено обучение.
 
Поредната информация от община Силистра потвърждава, че продължава изпълнението на всички въведени противоепидемични мерки по повод разпространението на вирусната инфекция, станала причина за въвеждане на извънредно положение в страната, продължено до 13 май

Доброволците от БЧК Силистра ще извършват и занапред обиколки на територията на целия град с призив всички да се приберат по домовете си – последните им акции засега са в отминалите почивни дни.
 
Отдел „Инспекторат“ всеки ден контролира спазването на заповедите на властите. Общината подпомага дейността на длъжностните лица по полицейските пунктове, разположени в посока на съседните областни градове - осигурени са допълнителни количества предпазни и санитарни средства, вкл. за работещите на ГКПП Силистра.
 
Поставени са на видно място предупредителни табели на всичките 9 входа за влизане в Дунавския парк, както още по спортни площадки, беседки и др. С ограничителни ленти са заградени подходите към крепостта „Меджиди табия“, където също са недопустими разходките. Забраните важат и за междублоковите пространства, за местата около кварталните магазини, където се събират групи от хора.

ОЧАКВАХТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!