Втори ден продължават протестите в защита на проф. Тодор Кантарджиев. Причината – освобождаването му от поста на директор на Националния центъра по заразни и паразитни болести вчера (НЦЗПБ), предава bTV.

За пенсионирането си проф. Тодор Кантарджиев научил след редовния директорски съвет. Уведомява го служебният министър Стойчо Кацаров, след като вика него и новият директор – проф. Ива Христова за среща.

„Останахме двамата, той ми каза, че ме пенсионира и аз му благодарих, че не го научавам от вестниците. Човек очаква, защото знае, че няма ненаказано добро. Не е по мое желание.


Мисля, че епидемията не е отминала. Това, което се прави последните седмици, не е най-доброто“, коментира проф. Кантраджиев. 

Той е част от центъра по заразни и паразитни болести от повече от 30 години. Той благодари на служителите на центъра за подкрепата.

„Много съм благодарен, разбрах колко ме уважават и обичат хората“, казва професорът. 

Протестите ще продължат, казват служителите му. Оттам са подготвили и подписка, с която искат незабавното му връщане като директор на центъра.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ