Ваксините, които в момента са на пазара, не са опасни. Едно време всеки си правеше всякаква ваксина. В момента се пишат много глупости по повод грипната ваксина. Ваксините в никакъв случай не трябва да се слагат под общ знаменател. Има ваксини, които те защитават цял живот, докато при грипните ваксини не е така. Вторите трябва да се слагат всяка година. Всеки грип може да ни докара усложнения, ако не сме ваксинирани.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ д-р Тодор Кантарджиев от Националния център по заразни и паразитни заболявания и национален консултант по микробиология .

По думите му ако времето се подобри до два дни, грипната епидемия у нас по всяка вероятност ще се забави, но такава със сигурност ще има. ,,Грипната епидемия ще я усетим през ноември и декември, а пикът ще бъде януари и февруари'', посочи експертът.

,,Необходимо е да се ваксинираме, за да се предпазим от такива заболявания като детски паралич или дифтерия'', обясни Кантарджиев на въпрос защо е нужно да се ваксинираме.