Новият китайски коронавирус, открит на пазара за търговия на едро "Синфади" в Пекин, може да е още по-заразен от този в Ухан, смята професор от Института по вирусология към Университета в Ухан.
​​​​​​

Ученият отбелязва, че с времето вирусът еволюира и характеристиките му се променят. Според него новият коронавирус, появил се в столицата на Китай, е много по-заразен.

Шокиращи разкрития за източника на новата зараза от К-19 в Пекин, въвеждат военно положение

Специалистът отбелязва още, че в момента в Пекин е много горещо, което възпрепятства разпространението на заразата. Освен това в страната са изработени ефективни защитни механизми, които позволяват успешната борба с вируса, добавя той.  

Новият коронавирус бе открит на един от големите пазари за търговия на едро в Пекин върху дъска, която се използва за рязане на вносна сьомга. Изяснено е, че заразената риба е пристигнала от закрит пазар за морски продукти, където по-рано е било идентифицирано огнище на вируса.

За втори ден в столицата Пекин се наблюдава рекорден брой на заболели, след като през последните седмици нямаше нови случаи. Властите се опасяват от втора вълна на коронавирус.

Всички 10 000 търговци от пазара "Синфади" ще бъдат тествани. В части на града е наложена блокада.