Те измирали дори при най-лекия дискомфорт

Виждали ли сте как риба се гърчи в предсмъртна агония, когато са я извадили на повърхността? Образно казано това се случва и с “добрите“, пробиотичните бактерии, когато са в контакт със заобикалящия ни въздух, разкриват специалисти. Разбира се, мащабите са различни и случващото се остава невидимо за невъоръжено око, но резултатът е същият – гърчене и бавна смърт. По-лошото обаче е, че от това дали са им осигурени специалните условия на живот зависи дали ще си свършат работата, категорични са експертите.

Лоши условия на живот
 
"Добрите" бактерии намаляват със скоростта, с която тече времето, ако не са предпазени добре
Прославили се със своите „капризи“, опазването на пробиотиците живи се е превърнало в едно от най-големите предизвикателства пред медицината. Въпреки прилагането на всички познати методи за съхранение – от сушене и замразяване, та до капсулиране и дори разтваряне в масла, те продължават да са уязвими пред враговете си. Затова не е случайно, че понякога изискването е да ги държим в хладилник, а пък след отварянето са годни има-няма месец. Но има и нещо друго, което само специалистите знаят – често, докато продуктът чака някой да го купи, броят на полезните бактерии в него стремглаво намалява с всеки изминал ден. А накрая, колкото по-малко са „добрите“ бактерии, толкова по-слаб е техният ефект върху здравето ни.

Недосегаемите

Вече наподобила главоблъсканица, задачата да запазят пробиотичните бактерии живи доста „поизпотила“ група американски учени. Вместо обаче да се чудят как да ги „обработват“, те насочили усилията си в друга посока – построили им перфектния дом. Залагайки на най-новите достижения във фармацевтичните технологии, те решили да ги запечатат в две капсули, които са сложени една в друга. Така, скрити в необикновения им дом, чиито защитни стени могат да се сравнят с тези на средновековните крепости, те остават напълно недосегаеми. Нещо повече, след като бъдат погълнати, двете капсули се разтварят по различно време. Благодарение на това пробиотиците „прескачат“ срещата си със стомашните киселини и отиват невредими директно в червата, където е тяхното естествено местообитание.

2 години гаранция

Специалната технология за капсулиране, наречена DUOCAPTM, е най-съвременният метод за пълна защита на „добрите“ бактерии от техните смъртни врагове – въздухът и стомашните киселини. Сложена под строга патентна защита, тя е толкова сложна за изпълнение, че е невъзможно да бъде копирана. У нас единственият продукт, който е произведен по DUOCAPTM технологията, се казва ProCombo (ПроКомбо). Проведените лабораторни изпитвания потвърждават, че вещества, поставени в специалната двойна капсула, запазват качествата си почти непроменени дори след 2 години престой вътре.
  А допълнителният плюс в полза на потребителя е, че освен доказано работещ пробиотик той получава продукт, който не се нуждае от специални условия на съхранение – ProCombo може да бъде с вас както на ски пистата при минус 10°С, така и на плажа, където температурата надхвърля 30°С.

200 милиарда идват на помощ

Отдавна изпитан и в практиката, за родните гастроентеролози той вече се е превърнал в предпочитано средство за овладяване на стомашно-чревни неразположения от различно естество. Благодарение на бързия си ефект, постиган с помощта на цели 200 милиарда живи „добри“ бактерии (CFU/g), той все по-често бива наричан „спешна помощ“ за корема. Поддържайки баланса на чревната микрофлора, ProCombo оказва благотворен ефект върху цялостната функция на храносмилателния тракт, а от там и на имунитета.

Той успешно се справя с подутия корем, куркането в червата, газовете и нередовното изхождане. Регулирайки процесите на смилане и усвояване на храната в организма, както и изпразването на червата, той не просто дава чувство на лекота, но и спомага за изхвърляне на токсините. Той е достатъчно силен, за да се справи дори и с нежеланите последици, които приемът на антибиотици причинява върху работата на корема. Всичко това само с прием на 1 капсула дневно. Именно способността му да помага е причината, поради която ProCombo се превърна в най-предпочитания* от нашенците помощник за здрав корем.

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>
 
* ProCombo е на първо място по брой продадени опаковки в България за 2020 год. за лекарствени продукти без лекарско предписание в ОТС категория „Пробиотици“.Източник: ProCombo