Здравна работничка най-нагло погази забраната за пушене на закрити обществени места и безцеремонно си запали цигара в коридора на столична поликлиника. Нарушителката е хваната в крачка от възмутен гражданин в коридора на 20 ДКЦ в кв. „Борово”.
На снимките, които по-късно  се появиха в социалната мрежа, се вижда медицинският работник, който седи на пейка в коридора и блажено си пуши цигарата, а накрая я изгася в близката саксия. Оправданието й е още по-нагло – смяната й тъкмо приключвала.„София, Борово, 20 ДКЦ ... След като я попитах: "Това не е ли болница, откога се пуши вътре, тя ми отговори ,че сега тъкмо приключвала. Коментарите оставям на вас.."

Публикацията му моментално предизвика бурна дискусия в мрежата. Голяма част от интернет потребителите осъждат действията й, които са грубо нарушение на закона. „Както и да е минал денят, правилата са си правила. Това не е оправдание по никакъв начин. Няма жалки, подли и т.н. Закона казва НЕ, следователно НЕ. Тук проблемът е в мързела, а не че е имала тежка операция в клиника без операционна. Пуши се навън”, възмущава се един от фейсбук потребителите.

Други пък със съжаление отбелязват, че тази гледка е характерна за много от здравните заведения в София и призовават за незабавна проверка по случая. Намират се и такива, които защитават докторицата и правото й да изпуши един фас в края на натоварения работен ден.