Основателят на Microsoft Бил Гейтс обвини Facebook и други социални медии за бързото разпространение на епидемията от коронавирус в САЩ поради дезинформация.

Пъклен план: Бил Гейтс предизвикал пандемията, за да контролира света!

„Какво новаторство видяхме? За съжаление, дигиталните устройства и платформи вероятно са допринесли за разпространението на това, което считам за луди идеи “, заяви Гейтс в уеб-сайт за информационни иновации, базиран в САЩ.

Той добави, че социалните мрежи биха могли да бъдат по-полезни за справяне с различни кризи, ако бяха осигурили споделянето на повече точни и достоверни новини.

Гейтс каза, че дезинформацията е убедила по-голямата част от населението, че някои мерки срещу COVID-19, включително носенето на маски и социалното дистанциране, не са необходими.

От началото на епидемията от коронавирус много платформи разпространяват различни теории на конспирацията, свързани с коронавируса.

Световната конспирация за К-19, Бил Гейтс и еврейския заговор

Например, от началото на епидемията се твърди, че новите кули за безжична комуникационна технология (5G) от пето поколение ще допринесат за пандемията, тъй като 5G отслабва имунната система на хората.