Първоначалната прогноза за месец ноември включваше леки смущения, но не и появата на магнитни бури. С течение на дните тя се измени и към края на месеца очакваме да има такива, като се предполага, че степента им няма да е голяма.


Датите, в които предстоят магнитни бури са 20–22 ноември 2020 г. Смущения ще се наблюдават преди и след това – на 19, 23–25 ноември.

Геомагнитните бури се появяват в следствие на слънчева активност. Смята се, че оказват пряко влияние върху здравето. По-чувствителни са хроничноболни и възрастни хора. Добре е в тези дни и в периода около тях да обръщаме повече внимание на здравето си.

Препоръчва се по-лека храна, разходки на чист въздух и избягване на консумацията на алкохол. Ако почувствате раздразнение, главоболие или не спите добре, също може да се дължи на явлението.

Това е прогноза и тъй като е възможно да настъпят изменения, може да проследите какво се случва в реално време на сайта на НИГГГ. Данните се базират върху прогнозата на Американската агенция за наблюдения на океаните и атмосферата.