62-годишният пациент, диагностициран с коронавирус, който почина в Кюстендилската болница, от години е страдал от артериална хипертония. Това съобщи директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, д-р Александър Величков, цитиран от "Монитор". 

„Мъжът от години наред е страдал от артериална хипертония. При нас постъпи с  тежка пневмония и тежка дихателна недостатъчност, като симптомите са започнали доста по-рано в дома му.

Бил е болен, чакал е да отмине, но ето, че се стигна до фатален край. Съжалявам, че така се развиха нещата, но нямаше какво да се направи“, обяви още д-р Величков.

Той беше приет в четвъртък в Кюстендилската болница в изключително тежко състояние. „За съжаление нашият пациент почина на третия ден от лечението му.

Други 10 пациенти, които са били преди това с него в едно отделение, са под карантина. Предстои на четвъртия ден да им направим тестове, такива са препоръките на националния щаб. Под карантина са и медицински лица“, коментира още болничният шеф.

Починалия мъж е от Кюстендил и е живеел с майка си. Жената е в добро здравословно състояние и също поставена под карантина. Тя се обслужва ежедневно от служители на социалния патронаж към общината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ