Директорът на Александровска болница – проф. д-р Борис Богов, отхвърли твърденията, че в една от най-старите болници у на са били изхарчени около 70 млн. лв. без решение на борда на директорите.

Преди ден в „Лице в лице“ за такава злоупотреба съобщи съпредседателят на „Демократична България“ – ген. Атанас Атанасов, и заяви, че е необходимо прокуратурата да се заеме със случая.

До редакцията на предаването пък беше изпратен имейл със сходни твърдения от доц. Оскар, който членува в борда на директорите на лечебното заведение.

„Това е една лъжа, хвърлена в публичното пространство и уронва престижа на Александровска болница“, категоричен беше проф. Богов в ефира на bTV и разясни, че въпросните 70 млн. лв. са всъщност активи на болницата.

„Задълженията за миналата година до декември 2020 г. за в размер на 41 млн. 678 хил. и 64 стотинки. Задълженията към март тази година са с 1 млн. и 675 хил. по-малко. Вероятно доц. Оскар, преглеждайки през рамото на някой от чиновниците, е видял цифрата 70.

Това са активите на Александровска болница. Трябва да се прави разлика между задължения и между неправомерно разходвани средства“, коментира проф. Богов.