Тайландските здравни власти препоръчаха налагането на по-строги ограничения в 28 провинции, сред които и столицата Банкок, заради нарастването на броя на новозаразените, предаде „Ройтерс“.

Общо броят на смъртните случаи в страната е 64, а на заразените – 7379. Мерките, които трябва да бъдат одобрени от премиера Прают Чан-оча, предвиждат затварянето на някои предприятия и дейности, при които се събират хора. В 28-те провинции се препоръчва на хората да работят от дома си и да избягват ненужни пътувания извън района.

Властите в Банкок вече наредиха затварянето на училищата за две седмици, както и временно затваряне на детските градини, спортните зали, баровете и заведенията за масаж.

Днес Тайланд съобщи за 216 нови случая и 1 жертва. Страната успяваше да задържи броя на жертвите  на вируса относително нисък от появата на коронавируса.

Много от новите случаи са свързани с огнище сред мигриращи работници в провинция Самут Сакон, намираща се на юг от Банкок. Друго огнище е свързано с нелегални зали за хазарт в Източен Тайланд. И двете огнища се появиха в средата на миналия месец

.