В началото на месец ноември, д-р Джовани Маури ще пристигне за пореден път в България - италианският специалист идва у нас по поканата на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана. Поводът за посещението му в клиниката са редицата предстоящи интервенции с EchoLaser, като монтанската болница е единствената в цяла България, която разполага с иновативната технология.
Какво е EchoLaser технологията?

EchoLaser е първата и единствена технология за лазерно лечение под ултразвуков контрол, в реално време, на доброкачествени заболявания с различна локализация. Използването на технологията е силно разпространено в цял свят за лечение възлите на щитовидната жлеза, заболявания на простата, черния дроб, както и на други органи.

Термотерапията с EchoLaser е микроинвазивна процедура, която използва лазерната светлина, предавана посредством апликатори (оптични влакна), което води до нагряване на лекуваните тъкани и органи, и тяхното необратимо "на място" отстраняване, като се избягва хирургическа намеса.

 „Лазерното третиране на доброкачествени възли на щитовидната жлеза с EchoLaser постепенно измества остарелия модел на хирургична интервенция – калибърът на апликатора, с който работим, е едва 21G – това осигурява изключително ниска инвазивност за пациентите. Водещите медицински центрове по света залагат като първо средство на тънкоиглената лазерна аблиация и практиката заляга все повече в новите европейски стандарти за лечение на доброкачествените възли на щитовидната жлеза.

Времетраенето на цялата процедура е не повече от 20 минути, в които пациентите са будни, като в повечето случаи няма необходимост дори и от един ден болничен престой. В комбинация с липсата на последваща медикаментозна терапия, EchoLaser технологията се превръща в предпочитан и щадящ метод за справяне с „бича на нашия век“ – заболяванията на щитовидната жлеза.“, сподели д-р Джовани Маури.

МБАЛ “Сити Клиник - Свети Георги” Монтана е първата и единствена болница, не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа, в която са направени редица успешни интервенции с EchoLaser. Лекарите в клиниката са и единствените у нас специалисти, които са сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.
 
За повече информация и записване на час: [email protected], както и на телефон: +359 876 959 799
 
За д-р Джовани Маури

Д-р Джовани Маури завършва „Интервенционална онкология“ в Милано, Италия. Продължава да се развива и специализира в САЩ (Харвард), както и в Лондон, като основният фокус на специализациите му е насочен към минимално инвазивната аблиативна технология. Практикува в утвърдени медицински институции като болница Humanitas и Европейския институт по онкология в Милано. Носител е на наградата ECR 2015 Best Scientific за работата си по доклада за „Интервенционната радиология - лазерна и радиочестотна аблиация при лечение на доброкачествени тиреоидни възли“.

Носител е и на наградата на „Сърдечно-съдова интервенционна радиология“ за работата си по „Real-Time US-CT/MRI Image Fusion for Guidance на термична аблиация на чернодробните тумори, които не могат да бъдат открити с US.
 
 
За EchoLaser технологията:

Термотерапията с  EchoLaser има над десетгодишна история и в рамките на обширни клинични проучвания, хиляди пациенти в Западна Европа (Италия, Франция, Испания, Германия) и Китай са преодолели заболявания на простата, щитовидната жлеза, черен дроб и други органи.

Безкръвната и иновативна технология става все по-популярна и в Полша, Чехия, Русия, Румъния, Турция и д.р. Краткото времетраене на процедурата (около 20 минути), липсата на обща анестезия и медицински риск, както и липсата на последваща лекарствена терапия, са само част от преимуществата на термотерапията с EchoLaser, заради които в Полша и Словакия вече има и листи на чакащи пациенти.

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана:

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България.

Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги.

Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.