Попълнете търсена ключова дума или фраза

Топкардиолог, завърнал се от Германия, става част от екипа на УМБАЛ „Пълмед“

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/topkardiolog-zavrnal-se-ot-germaniya-stava-chast-ot-ekipa-na-umbal-plmed_news792671.html Blitz.bg

Благодарение на своята експертиза и съвместно със своите колеги той ще надгради опита на Отделението по кардиология

София, България 11 Ян. 2021, 13:33 4139 прочита 0 коментара
Известният инвазивен кардиолог, практикувал над 10 г. в Германия - д-р Владимир Иванов, се присъединява към екипа на Отделението по кардиология на УМБАЛ „Пълмед“, гр. Пловдив.
 
Благодарение на своята експертиза и съвместно със своите колеги той ще надгради опита на Отделението в приложението на съвременните инвазивни методи на лечение на сърдечносъдовите заболявания чрез интервенционални процедури.
 
За присъединяването си към УМБАЛ „Пълмед“ д-р Иванов споделя, че за него е чест да бъде част от екипа на едно от водещите звена за инвазивна кардиология в южна България и модерно лечебно заведение, каквото е университетската болница.
 
„Специалността в България е на добро европейско ниво, а българските кардиолози в много отношения не отстъпват на немските. Нашите специалисти се интересуват от новостите, посещават международни конгреси, също се дава възможност за обучение в чужбина.


Надявам се чрез натрупания от мен опит в чужбина и у нас да успея да се наложа на новото място и да оправдая очакванията на колегите и на пациентите ми. Смятам, че екипът на Отделението по кардиология в УМБАЛ „Пълмед“ е страхотен. Има както опитни специалисти с дългогодишен опит, така и млади и надеждни колеги.


Началникът на отделението, д-р Руслан Касабов е един от водещите инвазивни кардиолози в страната и е създал една отлична организация в отделението, в което се работи на едно много високо ниво, което не отстъпва на клиниките в Западна Европа. Сигурен съм, че ще намеря своето място в този екип, ще се сработим отлично и ще сме полезни на нашите пациенти“, коментира д-р Иванов.
 
Д-р Владимир Иванов е  роден  в Пазарджик. Завършва „Медицина“ през 2007 г. в гр. Есен, Германия, а през 2014 г. завършва успешно специализация по „Вътрешни болести“ и „Кардиология“. Три години по-късно защитава научна степен „доктор по медицина“ в Университета в гр. Бохум.

От юни 2008 г. до 2018 г. работи в „Санкт Йозеф Хоспитал“, една от клиниките към Университета в Бохум, където от 2015 г. е старши лекар (т.нар. Oberarzt).

От юли 2018 г. до февруари 2019 г. работи в отделението по инвазивна кардиология на УМБАЛ „Александровска“, гр. София. През март 2019г. се завръща в родния си гр. Пазарджик, където е ръководител на катетеризационната лаборатория към Отделение по кардиология на „МБАЛ - Пазарджик“ до декември 2020 г.Присъединява се към екипа на “Пълмед“ през януари 2021 г.
Носител е на почетен знак и грамота от РК на БЛС- Пазарджик в категория „Принос за развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники 2020 г.“
 
Д-р Иванов ще консултира пациенти на кабинет в ДКЦ „Пълмед“ петък от 13:30 до 17:00 ч., както и в ДКЦ 1 Пазарджик -понеделник и сряда от 08:00 до 12:30 ч. с предварително записване.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

OЩЕ ОТ РУБРИКАТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам