64-годишна жена е починала от коронавирус през почивните дни, предава Нова телевизия. Тя е работила на гара Илиянци. Заемала е длъжността ръководител "Търговска експлоатация" на гарата. 


Нейният началник забелязал, че не е добре и я откарали в Пета градска болница.

Началникът на гарата Цветан Александров разказва пред Нова телевизия, че за последно я видял на работа и тогава не обядвала.

След това решила да се лекува вкъщи, но вече е развила двойна бронхопневмония.

Следва прием в болница, а на втория ден след като жената вече отсъства колегите ѝ вече са наясно, че тя е болна от COVID-19.

Ден, след като била приета в лечебното заведение, тя починала от усложненията на коронавируса.

Александров е категоричен – на ден тази жена се среща с поне десетина души. Самият началник ежедневно се вижда с нея по работа. Със сигурност се знае, че жената е имала контакт със сина на първите двама починали от коронавирус.

Той беше с отрицателен тест. А колегите на починалата жена тогава са искали да бъдат тествани, но им е отказано, защото са от втора линия. Александров обяснява и, че от РЗИ му казали да се търси личния си лекар, но още не е тестван.

Работещите на гара Илиянци не са поставени под карантина, а на мястото не е направено дезинфекция, алармира началникът на гарата в Илиянци.

По думите на началника ѝ, жената се е срещала всеки ден с много хора.