Медиците от Университетската болница в Русе излезе с открито писмо до Министерския съвет, в което изразява подкрепата си към екипа на подалия оставка от поста министър на здравеопазването професор Николай Петров.
През тези шест месеца на своята дейност, екипът на професор Николай Петров постави основите за решаването на сериозни проблеми на здравеопазването - като нови правила за управление на лечебните заведения, за финансиране на медицинската дейност, както и за по-ефективен контрол и за запазване на медицинските специалисти в страната. Това пишат лекарите от университетската болница в Русе и апелират правителството и Народното събрание да проявят отговорно държавническо поведение като подкрепят екипа на професор Петров и започнатата от него реформа в сферата на здравеопазването.

Оставката на здравния министър е определяна като "личен морален акт", но тя не бива да се превръща в оправдание за отлагане на плануваните мерки в интерес на обществото. Писмото е подписано от изпълнителния директор на болницата д-р Иван Стоянов и изпратено до МС.

Източник: БНР