ВМА получи много голямо дарение от бизнесменът Петър Манджуков. Това заяви лично шефът на болничното заведение ген. Венцислав Мутафчийски.

Той заяви, че ВМА е получила реанимобили от първи клас на стойност 700 000 лв.

„Получихме 6 прекрасни реанимобила от първи клас, изключително оборудвани. Това беше сложна задача, защото идват от други държави. За нас също е учудващо, но г-н Манджуков се справи за месец”, каза той.

„Искам пред вас всички да изкажа нашата най-дълбока признателност. Това е в името на нашите пациенти. Те ще имат възможност да се възползват от едни изключително модерни реанимобили. В момента е много важно при спешната помощ как ще се постъпи в първите 10 миннути. Това дава възможност за интензивно лечение още на място при нужда”, каза генералът.

„Изключителна благодарност към г-н Манджуков. Вие сте пример как едни състоятелни хора трябва да са обърнати към проблемите на здравеопазването и на хората”, завърши Мутафчийски.

Петър Манджуков също коментира дарението си:
 

„Думите на генерала са много приятни, но за мен е по-важен примерът, който се надявам да бъде последван. Искам заможните хора на България, особено тези, които успяха да се възползват от масовите приватизации и придобиха големи предприятия и бизнеси и изкарват сериозни пари, да обърнат лице към обществото, защото са длъжници”, смята той.

„Затова правим тази публичност, за да дадем пример и останалите да го последват”, добави Манджуков.

Според него бизнесът трябва да застане зад държавата, защото „ние можем много”.

„Това бе най-добрата оферта за тези автомобили, която получих. Финансовата стойност е 700 000 лева са само линейките. Аз ще дам 1 млн. лв., които ще са за пожарните – специални облекла, биологично защитени и негорими”, завърши Манджуков.