Категорична подкрепа на предприетите действия от Националния оперативен щаб заяви „ВП Брандс Интернешънъл“ АД - правоприемник на „Винпром Пещера“ АД. Компанията ще съдейства за справянето с епидемиологичната криза, породена от разпространението на COVID-19.

За целта Акционерите на компанията ще дарят респиратори за болничните заведения в страната на стойност 300 000 лева. То ще бъде разпределено на 5 нуждаещи се болници с изградени специализирани отделения за лечение на COVID-19.

Закупуването на обдишващите апарати е съгласувано с Националния оперативен щаб, като най-необходимо към настоящия момент. Животоспасяващата апаратура ще помогне на най-натоварените болници в страната да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса.

Компанията вече направи дарение от спирт за дезинфекция на община София и ще предостави безвъзмездно спирт, облекла и маски на Акушеро-гинекологична болница Майчин дом София.

Ръководството изказва признателност към работата на медицинските работници и болничните заведения. „Вярваме, че с обща работа, воля и дисциплина, ще успеем да преминем и през това предизвикателство“, споделят от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД.

Компанията ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID-19. Притежаваната от дружеството фабрика за спирт „Essentica” ще работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти.