Свършват леглата за лечение на COVID-19, информира “Труд”. В София няма места за тежко и по-леко болни в нито една от университетските болници.

В Александровска има 11 интубирани в реанимация. Там предстои разкриване на COVID отделение в част от кардиологията, която има отделна изолирана сграда, с достъп на линейки.

В “Пирогов” също няма места за прием на пациенти с COVID-19 - 68 се лекуват там, от които 4-ма са в реанимация, съобщи шефът на болницата проф. Асен Балтов. Във ВМА също са запълнени всички легла за заразени с усложнения. Предстои откриване на буферна зона, за хора със съмнения за COVID-19. В “Света Ана” също не могат да поемат повече пациенти.

Там в инфекциозно отделение лекуват 34-ма, други 4-ма са в реанимация. В бившата Окръжна болници предстои разкриване на COVID лаборатория.

Шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев съобщи, че пуска заповед за увеличаване на леглата за лечение на пациенти с COVID-19.

На 99% е запълнен капацитетът за лечение на болни с COVID-19 в търговищката болница. Към 50 са пациентите, които се лекуват там. В Сливен, областната МБАЛ “Д-р Иван Селимински” спешно се нуждае от разкриването на още 10 COVID легла. Към момента в най-голямото лечебно заведение в региона са разкрити 45 легла, в две отделения за пациенти с коронавирусни инфекции.

180 допълнителни легла за лечение на пациенти с COVID-19 ще бъдат разкрити в четири варненски болници, реши Областният кризисен щаб. 10 от наличните в момента 120 легла са свободни, но в града идват за лечение и хора от други региони - Бургас, Добрич, Шумен, и скоро капацитетът ще се запълни.

Всички 80 легла, с които разполага МБАЛ-Шумен за лечение на коронавирус, са вече заети. Освен това в болницата има 15 съмнителни пациенти и се очакват резултатите от PCR тестовете им.

Инфекциозната клиника в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив е препълнена, а в града и областта има само 28 свободни легла за тежки случаи на коронавирус.