"Политиците трябва малко да спрат да експлоатират темата за изборите по един или по друг начин". Това заяви на редовен брифинг на Националния оперативен щаб в Министерски съвет здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

"Ще дойдат изборите, но ако продължим да мислим само за тях, без да мислим за здравето на хората и проблемите им, ще трябва да избираме нов народ, а не да провеждаме избори", предупреди той. 

"Различни български политици се опитват по един или по друг начин се опитват да прокарат мисъл, че нямаме достатъчно ваксини. Това категорично не е вярно. Осигурили сме достатъчно ваксини за всички български граждани. 

"Виждате колко много обещания се дават от всички политически сили. Както се шегува един мой близък приятел - почти всичко вече е обещано, само остава да се изпълни. 

Ясно да разберат, че доверие се заслужава, не се иска", заяви проф. Ангелов. 

Здравният министър коментира и въпроса с евентуално разхлабване на мерките след 31 януари: 

Началото на февруари е много далеч още. Следващата седмица, това което ще бъде факт, ще стане със заповед още от утре. 

"Ще бъде възстановено част от практическото обучение в училище, класовете в системата на средното образование и във висшите училища, само на тези практики, които не могат да се проведат в електронна среда. 

Друга мярка ще бъде възстановяването на плановия прием и плановата оперативна дейност", изрично подчерта Костадин Ангелов.