Не готвим ново затваряне. Това са слухове, които се разпространяват, и аз не мога да разбера в коя глава се раждат. Това заяви пред БНТ здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

„К-19 се използва като вид набухвател на недоволството на хората и с него се експлоатират всичките им страхове. Нямаме намерения да въвеждане допълнителни мерки освен тези, които са до момента. Доказахме, че можем да контролираме и се справяме добре с коронакризата в България”, подчерта той.

Министър Ангелов бе категоричен, че не сме изтървали коронавируса това лято. „Бяхме на второ място в ЕС по заболеваемост, сега сме на 26-о. Цифрите показват, че сме се справили добре”, каза още той.

Що се отнася до взетото по-рано днес решение за връщане на брифингите на Щаба, министърът каза, че те ще се провеждат всяка седмица в Министерството на здравеопазването. „За да информираме българското общество за всички истини. Усилията ни като екип имат чисто професионални насоки. Трябва  да преминем през кризата с най-малко щети”, заяви министърът.

Той бе категоричен, че болниците ще издържат. „От всички обиколки, които правя, виждам, че хората са изморени, някои от тях - огорчени от отношението на всички нас към българските лекари и системата. Болниците са оборудвани с необходимата апаратура и предпазни средства”, посочи проф. Ангелов.