Янислав Кръстев Ненов на 25 години, от град Пазарджик страда от ОСТРА ВЪЗПАЛИТЕЛНА ДЕМИЕЛИНИЗИРАЩА ПОЛИРАДИКУЛОНЕВРОПАТИЯ (Синдром на Гилен Баре) и се нуждае от продължителна рехабилитация и лечение. В края на август 2016 г. Янислав почувствал остра слабост в горните и долните крайници, която го довежда до пълно обездвижване и нетрудоспособност.
Първоначалното лечение по спешност е проведено в неврологичното отделение на Университетска болница „Пълмед”, гр. Пловдив, където след задълбочени изследвания му поставят въпросната диагноза. Лекарите дават надежда за стабилизиране и подобрение, за което обаче е нужна продължителна активна болнична рехабилитация в рамките на поне шест месеца. За жалост НЗОК поема само 7 дни престой в болница за рехабилитация, което е крайно недостатъчно за неговото заболяване и състояние. След първоначалната проведена рехабилитация в санаториум на МВР, в гр. Хисаря. Янислав се движи с проходилка и с чужда помощ.

Янислав е от православно християнско семейство. Баща му Кръстьо Ненов е свещеник в храм „Св. Йоан Предтеча”, с.Карабунар. Брат му Николай е завършил Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” и в момента е студент в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. За семейството му е непосилно финансово да поеме самостоятелно лечението на Янислав, тъй като в санаториума цената за ден престой и лечение е 28 лв. Майка му е в неплатен отпуск, за да може денонощно да се грижи за Янислав.

Необходимата сума за провеждане на пълен първи курс на рехабилитация възлиза на около 6000 (шест хиляди) лева. Даренията за лечение могат да бъдат превеждани на следната дарителска банкова сметка. 
  
Уни Кредит Булбанк
IBAN: BG27 UNCR70001522763590
BIC: UNCRBGSF
 
БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ И НЕКА БОГ ВИ ВЪЗНАГРАДИ ЗА ДОБРОТАТА ВИ!!!