С премиера и вицепремиера не сме водили разговор дали ще съм сред новите министри. Това съобщи в предаването „Лице в лице” по bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Не сме коментирали с премиера или вицепремиера състав на правителство, единствените разговори, които продължавам да водя с Борисов, включително и днес, са за ваксини, за Ремдесивир, за мерките, за наличието на лични предпазни средства”, добави той.  

Проф. Ангелов коментира и проблемът, който възникна с втората игла от ваксината на „АстраЗенека”, след като Европейската агенция по лекарствата потвърди за връзка между препарата и образуването на тромбози.

„Осъзнавам на какво са подложени българските граждани, информацията е разнородна. Експертите ни ще дадат отговора си в срок. Има време докато дойде моментът с втората доза. До края на седмицата ще имаме отговора им.

Ще дадем отговор на въпроса дали българите могат да си сложат втора доза от ваксината на „АстраЗенека”. Много мои приятели искат да си я поставят”, съобщи още здравният министър.

Във връзка с последния смъртен случай на родилка с К-19 в Сливен, проф. Ангелов съобщи, че бебето на починалата е добре. „1300 е плодът. Днес беше екстубирано бебето, стабилно е. 

По думите му, плодът е бил в 32-ата гестационна седмица. Лекарите са знаели, че майка му е с положителна за новата коронавирусна инфекция. 

Той добави, че повече информация по случая ще бъде съобщена след приключване на разпоредената от него проверка. 

„И аз искам да отворим всичко, но ще го направим с разум. Продължаваме да следим всичко. Тенденцията на намаляване е трайна", каза още здравният министър.