Екипи на жандармерията от Пловдив ще започнат да патрулират съвместно с колегите си от полицейския участък в пазарджишкия ромски квартал „Изток“. Това информираха от местната Областна дирекция на полицията. 
Това се случва за втора поредна година и е по предложение на ръководството на пазарджишката дирекция. 

Съвместните патрулни екипи от полицаи и жандармеристи от ЗЖУ-Пловдив имат за задача да следят за обществения ред и спокойствието на гражданите в квартала. 

Тяхното присъствие има значителен превантивен ефект върху спазването на изискванията на общинската наредба за обществения ред и правилата за движение по пътищата в квартала. Освен това допълнителните екипи ще могат бързо и ефективно да реагират при сигнали за нередности. 

Само преди 2 седмици екипи на жандармерията участваха в проверките на данъчните контролни органи в незаконни търговски обекти в махалата, които бяха спипани да работят без касови апарати и да не плащат данъци в държавната хазна. 

Докато данъчните инспектори ревизираха нелегалните търговци, спецполицейските части охраняваха из квартала, за да не се породи напрежение между държавните институции и представителите на сенчестия бизнес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!